Menu

Dana 31.07.2013. Slobodna Dalmacija je objavila članak o nizu jednodnevnih izleta za djecu i mlade Dječjeg doma "Maestral" na jedrilicama HRM-a, u organizaciji Udruga dragovoljaca HRM-a iz Domovinskog rata, uz potporu Ministarstva obrane RH.

Članak prenosimo u cjelosti, uz link prema originalnom članku.

plavi pleter 740

maestral-1

Udruga dragovoljaca HRM-a iz Domovinskog rata, zahvaljujući potpori Ministarstva obrane RH, organizirala je niz jednodnevnih izleta za djecu i mlade Dječjeg doma "Maestral" na jedrilicama HRM-a.

Suradnja UDDHRM-a i "Maestrala", na inicijativu predsjednika Udruge Roberta Kramarića, počela je prije sedam godina organizacijom tečajeva ronjenja u Bolu, koje je postalo tradicionalno, te drugim aktivnostima, u ljetnom i zimskom razdoblju (zimovanje na Bjelolasici).

Posada "Maestrala", pod paskom iskusnih skipera Nevena Katića i Slavka Vrlića, isplovila je prošloga vikenda s dvije jedrilice u smjeru Krknjaša na Drveniku velom, a nakon kupanja zaputili su se na otok Šoltu, u uvalu Šešula, gdje su ih nakon kupanja u restoranu ugostili ljubazni domaćini, bračni par Tihana i Dino Glavurtić.

- Vozio sam jako važne osobe iz Hrvatske i svijeta, ali ovo mi je jedna od najznačajnih zadaća do sada - kazao je Neven Katić, kapetan fregate.

A Slavko Vrlić, iskusni jedriličar i skiper, također aktivni zaposlenik HRM-a i suradnik Udruge, nadodao je kako među djecom ima ozbiljnih kandidata koji bi se mogli pridružiiti na regati, jer su do sada na izletima pokazali kako žele biti dio posade.

- Projekt jedrenja nastavak je suradnje s Udrugom koja je započela sramežljivo projektom ronjenja, zahvaljujući članovima Udruge, posebno njenom predsjedniku Kramariću, a nastavila se nizom aktivnosti, a mi već planiramo što organizirati za vrijeme zimskih školskih praznika. Zahvaljujemo MORH-u i ministru Kotromanoviću koji su sada, baš kao i u nekim prijašnjim našim projektima, pokazali veliko razumijevanje za Dječji dom "Maestral". Hvala i našim domaćinima u Šešuli - kazala je ravnateljica "Maestrala" Edita Maretić.

J. Žarko

plavi pleter 740

Originalni članak možete naći na ovom linku.

Pratite nas na Facebook-u:

Premijera hrvatskog minitorpeda

minitorpedo-mU predvečerje 15. studenoga 1991., kada je HRM vodila boj sa snagama bivše JRM, valja se spomenuti nekih detalja koji obično izmiču sjećanju i padaju neopravdano u zaborav...

Viribus Unitisviribus unitis-m

Slučaj bojnog broda 'Viribus Unitis'. Kukavički potopljen u osvijetljenoj luci, nakon proglašenja primirja - prvi brod u moderno doba na kojem se vijorila hrvatska zastava ...

Miniranje mora ispred ratne luke Lora 25. rujna 1991. godine

rtop-mRazmišljanja o blokadi ratne luke Lora sežu od početka 1991. godine kada su oblaci rata, tako se bar činilo, bili još daleko, ali se slutio. Lora je s flotom koja je u njoj bazirala bila najveća prijetnja ne samo gradu Splitu, već i cijeloj Dalmaciji.

Poginuli pripadnici HRM-a

spomenik-mPopis poginulih članova HRM-a daje abecedni prikaz poginulih boraca Hrvatske Ratne Mornarice koji su dali ono najvrijednije u borbi s neprijateljem - vlastiti život.

Search UDHRM