Menu

Dana 08.06.2014. održana je eko akcija čišćenja podmorja Drvenika kod Makarske. Eko akciju čišćenja je organizirala TZ Drvenik i Udruga dragovoljaca HRM uz suradnju RK Nautilus.

Kako se vidi, izvađene su zaista goleme količine auto guma, a po svemu sudeći u moru je ostalo još puno otpada, tako da će se akcija čišćenja podmorja Drvenika vjerojatno ponoviti.

Inače ovo je bila prva eko akcija čišćenja podmorja u Drveniku.

Sudjelovalo je 12 ronilaca RK Nautilus - UDHRM. Uključenje mještana i vatrogasaca sa brodicama i komunalnog je bilo na visini i uz kordinaciju direktora turističke zajednice Drvenika.

Slike govore više od riječi...

(galerija slika se otvara klikom na neku od malih slika)

plavi pleter 740

plavi pleter 740

Što reći za količinu sakupljenog otpada? More nismo naslijedili od naših predaka, već smo ga posudili od naše djece...

Pratite nas na Facebook-u:

Premijera hrvatskog minitorpeda

minitorpedo-mU predvečerje 15. studenoga 1991., kada je HRM vodila boj sa snagama bivše JRM, valja se spomenuti nekih detalja koji obično izmiču sjećanju i padaju neopravdano u zaborav...

Viribus Unitisviribus unitis-m

Slučaj bojnog broda 'Viribus Unitis'. Kukavički potopljen u osvijetljenoj luci, nakon proglašenja primirja - prvi brod u moderno doba na kojem se vijorila hrvatska zastava ...

Miniranje mora ispred ratne luke Lora 25. rujna 1991. godine

rtop-mRazmišljanja o blokadi ratne luke Lora sežu od početka 1991. godine kada su oblaci rata, tako se bar činilo, bili još daleko, ali se slutio. Lora je s flotom koja je u njoj bazirala bila najveća prijetnja ne samo gradu Splitu, već i cijeloj Dalmaciji.

Poginuli pripadnici HRM-a

spomenik-mPopis poginulih članova HRM-a daje abecedni prikaz poginulih boraca Hrvatske Ratne Mornarice koji su dali ono najvrijednije u borbi s neprijateljem - vlastiti život.

Search UDHRM