Menu

U Dubrovniku su dodijeljenja visoka odlikovanja dvojici Kotorana za doprinos dobrosusjedskim odnosima Crne Gore i Hrvatske.

Na ceremoniji održanoj u dubrovačkoj Gradskoj vijećnici, povjerenik Vlade Hrvatske za grad Dubrovnik Niko Pavlović, uručio je danas visoka odlikovanja dvojici Kotorana – predsjedniku Skupštine opštine Kotor Nikoli Bukilici i jednom od osnivača Hrvatskog građanskog društva Crne Gore iz Kotora, Dariju Musiću.

Članak u cijelosti prenesen sa portala Boka News.

kotorani 2015 1

Njih dvojicu je za „osobiti doprinos u uspostavi i izgradnji suverene hrvatske države, te promociji vanjskopolitilih interesa Republike Hrvatske u Crnoj Gori i svijetu“, odlikovanjem „Red Ante Starčevića“ 21.novembra prošle godine, odlikovao sada već bivši hrvatski predsjednik dr Ivo Josipović.

Predlog za odlikovanje Nikole Bukilice i Darija Musića dali su čelnici i članovi Udruge dragovoljaca Hrvatske ratne mornarice Dubrovnika, a prema kabinetu šefa hrvatske države, formalizovao ga je gradonačelnik Dubrovnika dr Andro Vlahušić.

Udruga dragovoljaca HRM iz Dubrovnika i Hrvatsko građansko društvo Crne Gore iz Kotora su nakon obnove crnogorske državne nezavisnosti, intenzivirali brojne akcije uspostavljanja i obnove povjerenja između ljudi sa obje strane granice na Debelom brijegu a koje su teško narušila ratna događanja početkom devedesetih. Musić i Bukilica su u svemu tome dali izuzetan lični doprinos promociji i razvoju dobrosusjedskih odnosa Crne Gore I Hrvatske, zbog čega su na inicijativu Dubrovčana, dvojica Bokelja odlikovani visokim hrvatskim državnim odlikovanjem.

Pratite nas na Facebook-u:

Premijera hrvatskog minitorpeda

minitorpedo-mU predvečerje 15. studenoga 1991., kada je HRM vodila boj sa snagama bivše JRM, valja se spomenuti nekih detalja koji obično izmiču sjećanju i padaju neopravdano u zaborav...

Viribus Unitisviribus unitis-m

Slučaj bojnog broda 'Viribus Unitis'. Kukavički potopljen u osvijetljenoj luci, nakon proglašenja primirja - prvi brod u moderno doba na kojem se vijorila hrvatska zastava ...

Miniranje mora ispred ratne luke Lora 25. rujna 1991. godine

rtop-mRazmišljanja o blokadi ratne luke Lora sežu od početka 1991. godine kada su oblaci rata, tako se bar činilo, bili još daleko, ali se slutio. Lora je s flotom koja je u njoj bazirala bila najveća prijetnja ne samo gradu Splitu, već i cijeloj Dalmaciji.

Poginuli pripadnici HRM-a

spomenik-mPopis poginulih članova HRM-a daje abecedni prikaz poginulih boraca Hrvatske Ratne Mornarice koji su dali ono najvrijednije u borbi s neprijateljem - vlastiti život.

Search UDHRM