Musiću i Bukilici odlikovanje „Red Ante Starčevića“

U Dubrovniku su dodijeljenja visoka odlikovanja dvojici Kotorana za doprinos dobrosusjedskim odnosima Crne Gore i Hrvatske.

Na ceremoniji održanoj u dubrovačkoj Gradskoj vijećnici, povjerenik Vlade Hrvatske za grad Dubrovnik Niko Pavlović, uručio je danas visoka odlikovanja dvojici Kotorana – predsjedniku Skupštine opštine Kotor Nikoli Bukilici i jednom od osnivača Hrvatskog građanskog društva Crne Gore iz Kotora, Dariju Musiću.

Članak u cijelosti prenesen sa portala Boka News.

kotorani 2015 1

Njih dvojicu je za „osobiti doprinos u uspostavi i izgradnji suverene hrvatske države, te promociji vanjskopolitilih interesa Republike Hrvatske u Crnoj Gori i svijetu“, odlikovanjem „Red Ante Starčevića“ 21.novembra prošle godine, odlikovao sada već bivši hrvatski predsjednik dr Ivo Josipović.

Predlog za odlikovanje Nikole Bukilice i Darija Musića dali su čelnici i članovi Udruge dragovoljaca Hrvatske ratne mornarice Dubrovnika, a prema kabinetu šefa hrvatske države, formalizovao ga je gradonačelnik Dubrovnika dr Andro Vlahušić.

Udruga dragovoljaca HRM iz Dubrovnika i Hrvatsko građansko društvo Crne Gore iz Kotora su nakon obnove crnogorske državne nezavisnosti, intenzivirali brojne akcije uspostavljanja i obnove povjerenja između ljudi sa obje strane granice na Debelom brijegu a koje su teško narušila ratna događanja početkom devedesetih. Musić i Bukilica su u svemu tome dali izuzetan lični doprinos promociji i razvoju dobrosusjedskih odnosa Crne Gore I Hrvatske, zbog čega su na inicijativu Dubrovčana, dvojica Bokelja odlikovani visokim hrvatskim državnim odlikovanjem.