Menu

Članovi UDHRM-a, Udruge Mornaričko Desantnog Pješaštva "Vanga", Pula, sudjelovali su u mimohodu prilikom proslave Oluje 2015. godine.

Velika je čast biti na takvoj proslavi i u izuzetno dobroj organizaciji. Sve prisutne "Vange" su kompletno opremljene u vojarni za taj Mimohod. Organizacija je bila na visokom nivou, a doček ešalona kroz grad uz ovacije građana nezamisliv.

proslava oluje 2015

proslava oluje 2015 2

proslava oluje 2015 3

 

Pratite nas na Facebook-u:

Premijera hrvatskog minitorpeda

minitorpedo-mU predvečerje 15. studenoga 1991., kada je HRM vodila boj sa snagama bivše JRM, valja se spomenuti nekih detalja koji obično izmiču sjećanju i padaju neopravdano u zaborav...

Viribus Unitisviribus unitis-m

Slučaj bojnog broda 'Viribus Unitis'. Kukavički potopljen u osvijetljenoj luci, nakon proglašenja primirja - prvi brod u moderno doba na kojem se vijorila hrvatska zastava ...

Miniranje mora ispred ratne luke Lora 25. rujna 1991. godine

rtop-mRazmišljanja o blokadi ratne luke Lora sežu od početka 1991. godine kada su oblaci rata, tako se bar činilo, bili još daleko, ali se slutio. Lora je s flotom koja je u njoj bazirala bila najveća prijetnja ne samo gradu Splitu, već i cijeloj Dalmaciji.

Poginuli pripadnici HRM-a

spomenik-mPopis poginulih članova HRM-a daje abecedni prikaz poginulih boraca Hrvatske Ratne Mornarice koji su dali ono najvrijednije u borbi s neprijateljem - vlastiti život.

Search UDHRM