Menu

Članovi Udruge Dragovoljaca HRM-a, Vanga Pula, sudjelovali su u obilježavanju Dana Admirala u Opatiji.

Na Danu Admirala sudjelovali su mnogi međunarodni velikodostojnici kao što su Markus Habsburg (praunuk Franza Josepha), brigadir Karl Skrivanek, general vojni ataše Austrije, predsjednik IMC-a (međunarodne mornaričke udruge), gradonačelnik Opatije, te mnogi drugi.

Donosimo Vam nekoliko slika sa obilježavanja Dana Admirala:

dan admirala opatija 2016 1

Slika 1:

Sredina: Karlo Godina - Vanga Pula. S njegove lijeve strane u odori se nalazi general vojni ataše Austrije, do njega brigadir Karl Skrivanek sa suprugom, do supruge se nalazi Markus Habsburg.

Sa njegove desne strane je gradonačelnik Opatije, do njega sa prekriženim rukama stoji predsjednik IMC (međunarodne mornaričke udruge, inače Francuz), a do njega u plavoj mornaričkoj odori je predsjednik mornaričke udruge iz Trsta.

plavi pleter 740

dan admirala opatija 2016 2

Slika 2:

S lijeva na desno: Vanga Pula, brigadir Karl Skrivanek - predsjednik OMV-a iz Beča, general vojni ataše Austrije, predsjednik IMC-a, te predsjednik udruge iz Bugarske.

Pratite nas na Facebook-u:

Premijera hrvatskog minitorpeda

minitorpedo-mU predvečerje 15. studenoga 1991., kada je HRM vodila boj sa snagama bivše JRM, valja se spomenuti nekih detalja koji obično izmiču sjećanju i padaju neopravdano u zaborav...

Viribus Unitisviribus unitis-m

Slučaj bojnog broda 'Viribus Unitis'. Kukavički potopljen u osvijetljenoj luci, nakon proglašenja primirja - prvi brod u moderno doba na kojem se vijorila hrvatska zastava ...

Miniranje mora ispred ratne luke Lora 25. rujna 1991. godine

rtop-mRazmišljanja o blokadi ratne luke Lora sežu od početka 1991. godine kada su oblaci rata, tako se bar činilo, bili još daleko, ali se slutio. Lora je s flotom koja je u njoj bazirala bila najveća prijetnja ne samo gradu Splitu, već i cijeloj Dalmaciji.

Poginuli pripadnici HRM-a

spomenik-mPopis poginulih članova HRM-a daje abecedni prikaz poginulih boraca Hrvatske Ratne Mornarice koji su dali ono najvrijednije u borbi s neprijateljem - vlastiti život.

Search UDHRM