Menu

Povodom 25 godina od osnutka postrojbe Hrvatske ratne mornarice u Dubrovniku, najavljen je i prigodni program obilježavanja ove vrijedne godišnjice i podsjećanja na jesen i 31. listopada 1991., kada je osnovana ova dubrovačka postrojba, u organizaciji Udruge dragovoljaca HRM.

udhrm dubrovnik 1

Program obilježavanja održava se u subotu, 29. listopada, započinje polaganjem vijenaca i odavanjem počasti svim poginulim braniteljima na groblju Boninovo u 9 sati, te u 9.45 ispred broda Sveti Vlaho na Batali. Nakon toga, u 11 sati s Pila preko Straduna će proći mimohod orkestra HRM uz njihov koncert ispred crkve Svetog Vlaha, a u 12 sati u Sponzi u organizaciji Grada Dubrovnika održati će se svečani prijem gostiju, pripadnika udruge i dragovoljaca dubrovačke postrojbe HRM, uz dodjelu priznanja i zahvalnica Gradu Dubrovniku, Dubrovačko – neretvanskoj županiji, Glavnom stožeru OSRH, kao i gostima iz Austrije, BiH, Slovenije, te udruzi lađara Krilo.

Članak preuzet sa: Obilježavanje 25 godina osnutka HRM Dubrovnik

Pratite nas na Facebook-u:

Premijera hrvatskog minitorpeda

minitorpedo-mU predvečerje 15. studenoga 1991., kada je HRM vodila boj sa snagama bivše JRM, valja se spomenuti nekih detalja koji obično izmiču sjećanju i padaju neopravdano u zaborav...

Viribus Unitisviribus unitis-m

Slučaj bojnog broda 'Viribus Unitis'. Kukavički potopljen u osvijetljenoj luci, nakon proglašenja primirja - prvi brod u moderno doba na kojem se vijorila hrvatska zastava ...

Miniranje mora ispred ratne luke Lora 25. rujna 1991. godine

rtop-mRazmišljanja o blokadi ratne luke Lora sežu od početka 1991. godine kada su oblaci rata, tako se bar činilo, bili još daleko, ali se slutio. Lora je s flotom koja je u njoj bazirala bila najveća prijetnja ne samo gradu Splitu, već i cijeloj Dalmaciji.

Poginuli pripadnici HRM-a

spomenik-mPopis poginulih članova HRM-a daje abecedni prikaz poginulih boraca Hrvatske Ratne Mornarice koji su dali ono najvrijednije u borbi s neprijateljem - vlastiti život.

Search UDHRM