Menu

Lista aktualnih članaka objavljenih u 2018. godini. Članci su poredani po datumu publiciranja.

Sva prava pridržana - ukoliko želite korisitit članke ili njihove dijelove, molimo Vas da nas kontaktirate.

 

promocija korcula mU subotu navečer (24.2.2018) je u dvorani Centra za kulturu Korčule održana promocija knjige u nakladi Udruge veterana HRMa i dokumentarnog filma našeg člana Željka Seretineka "Ratni put korčulanskih postrojbi u Domovinskom ratu".

U ime organizatora, autoru su kao i svima koji su dali svoj doprinos u realizaciji knjige o ratnom putu Korčulanskih postrojbi (1991. – 1995. god.). zahvalili Andrija Fabris, korčulanski gradonačelnik i ravnateljica Centra za kulturu Korčula, Lana Filippi Brkić.

 

maslenica 2018 mOperacija „Maslenica“ po značaju i žestini borbi te odlučnosti i žrtvi hrvatskih branitelja zauzima posebno mjesto u hrvatskoj povijesti.

Drži se prvom operacijom u kojoj su istodobno sudjelovale sve grane Hrvatske vojske . Zbog stanja okupacije dijela teritorija neovisne i međunarodno priznate hrvatske države, posebno zbog otežane prometne povezanosti između sjeverne i južne Hrvatske, hrvatsko vodstvo je bilo primorano na vojnu opciju početkom 1993 godine upravo na zadarskom području.

vange sarajevo ng 2018 mPrilikom dočeka Nove 2018. godine u Sarajevu, predstavnici UDHRM 'Vanga' iz Pule su obišli mjesto atentata Franz Ferdinanda, 'Tunel Spasa', te još neka interesantna mjesta.

Pratite nas na Facebook-u:

Premijera hrvatskog minitorpeda

minitorpedo-mU predvečerje 15. studenoga 1991., kada je HRM vodila boj sa snagama bivše JRM, valja se spomenuti nekih detalja koji obično izmiču sjećanju i padaju neopravdano u zaborav...

Viribus Unitisviribus unitis-m

Slučaj bojnog broda 'Viribus Unitis'. Kukavički potopljen u osvijetljenoj luci, nakon proglašenja primirja - prvi brod u moderno doba na kojem se vijorila hrvatska zastava ...

Miniranje mora ispred ratne luke Lora 25. rujna 1991. godine

rtop-mRazmišljanja o blokadi ratne luke Lora sežu od početka 1991. godine kada su oblaci rata, tako se bar činilo, bili još daleko, ali se slutio. Lora je s flotom koja je u njoj bazirala bila najveća prijetnja ne samo gradu Splitu, već i cijeloj Dalmaciji.

Poginuli pripadnici HRM-a

spomenik-mPopis poginulih članova HRM-a daje abecedni prikaz poginulih boraca Hrvatske Ratne Mornarice koji su dali ono najvrijednije u borbi s neprijateljem - vlastiti život.

Search UDHRM